Primaria Giurgiu pregateste proiecte de folosire a surselor regenerabile

Primaria Giurgiu, proiecte, surse regenerabile, studiu de fezabilitate

„Proiectul pentru care pregatim studiul de fezabilitate are in vedere montarea de panouri solare pentru un numar de cinci obiective din municipiul Giurgiu printre care sediul Primariei municipiului, cateva dintre blocurile ANL, cantina scoala si internatul Seminarului Teologic din municipiu si un bloc de locuinte sociale din cartierul Istru”, a declarat seful Serviciului de Integrare Europeana si Programe din cadrul Primariei municipiului Giurgiu, Afrodita Gradinaru.

Proiectul este deosebit de important pentru comunitate avand in vedere faptul ca din anul 1999, municipiul Giurgiu numai beneficiaza de apa calda in sistem centralizat, societatea comerciala Uzina Termoelectrica neputand functiona in sistem de cogenerare in timpul verii.

Proiectul va primi finantare din Fondul de Mediu in cadrul Programului national de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energia solara, geotermala sau energia eoliana, sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii mediului.

Astfel de proiecte nu presupun niciun fel de cheltuieli pentru populatie, acestea primind finantare de 80 la suta de la bugetul de stat si 20 la suta de la bugetul local.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *