Agricultura romaneasca este fragmentata si invechita, necesitand investitii majore

agricultura, BM, PNDR, investitii, fermieri, PAC, fonduri UE

BM arata, in Strategia de Parteneriat cu Romania pentru 2009 – 2013, ca, datorita PAC, Romania beneficiaza de fonduri in valoare de 14,5 miliarde de euro, in perioada 2007-2013.

Astfel, fermierii romani pot profita de oportunitatile pietei integrarii, precum si de stabilitatea si previzibilitatea oferite de Politica agricola comuna. Acest lucru ar permite Romaniei sa se ocupe de problemele de competitivitate si restructurare ce caracterizeaza agricultura, noteaza BM.

De la adoptarea Programului National pentru Dezvoltare Rurala, Romania a facut progrese in ceea ce priveste absorbtia de fonduri PAC, dar absorbtia propriu-zisa de catre fermieri, impactul asupra restructurarii si dezvoltarea economica rurala trebuie monitorizate in continuare pentru a trage o concluzie, se mai arata in document.

BM ramane activa in agricultura romaneasca prin trei proiecte: unul legat de calitatea terenurilor si de absorbtia fondurilor UE, altul ce isi propune sa imbunatateasca competitivitatea si un al treilea referitor la reabilitarea sistemelor de irigatie si cresterea productivitatii.

Mai multe detalii: www.obiectivdesuceava.ro.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *