Prefinantarea proiectelor depuse in anul 2008

POS CCE, prefinantare, proiecte, contracte, beneficiari, fonduri UE

Aceasta posibilitate de prefinantare va fi acordata de catre Organismul Intermediar in conditiile respectarii stricte a dispozitiilor art. 78 din Regulamentul (CE) nr. 1083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006, care prevede ca „declaratia de cheltuieli poate sa contina prefinantarea platita beneficiarilor de catre organismul care acorda ajutoarele, daca toate conditiile stabilite pentru acordarea prefinantarii sunt indeplinite”.

Informam beneficiarii care se afla in aceasta situatie si care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate, ca au posibilitatea sa propuna si sa incheie cu Organismul Intermediar pentru IMM un act aditional la contractul de finantare, in conditiile prevazute in Ghidul solicitantului si in conformitate cu prevederile legale.

Mentionam ca optiunea de prefinantare nu se poate acorda beneficiarilor care au depus deja o cerere de rambursare in cadrul contractului incheiat si nici celor in ale caror contracte a fost prevazuta optiunea pentru o singura cerere de rambursare.

Pentru incheierea actului aditional la contract, reprezentantii legali ai beneficiarilor pot apela pentru eventuale informatii suplimentare, ofiterii din cadrul Serviciului Monitorizare si SMIS – OI IMM, care au fost desemnati pentru monitorizarea tehnica a proiectelor respective.

Sursa: , Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top