A fost lansat proiectul „Reabilitarea statiei de epurare ape uzate din Municipiul Brad”

PHARE, Brad, proiect, beneficiari, obiective, statie epurare ape

Investitia vizeaza in primul rand ralierea la legislatia nationala si europeana privind protectia mediului, dar si atingerea unor obiective precum protejarea mediului, cresterea calitatii vietii si un impact pozitiv asupra sanatatii populatiei din zona.

Proiectul este oportun in conditiile in care statia de epurare a Municipiului Brad prezinta o serie de deficiente in exploatare, datorate uzurii fizice si morale a instalatiilor cu care a fost dotata si a tehnologiei de epurare depasite.

„Reabilitarea statiei de epurare ape uzate din Municipiul Brad” propune inlocuirea utilajelor si instalatiilor existente cu utilaje noi, fiabile, cu tehnologii actuale, moderne si un grad mult sporit de siguranta in functionare, implicit siguranta in atingerea parametrilor proiectati de epurare.

Beneficiarii directi ai implementarii acestui proiect sunt cetatenii municipiului Brad racordati la sistemul de canalizare si agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona. Proiectul creeaza premisele pentru o dezvoltare a sistemului de colectare si tratare a apelor uzate inclusiv la nivelul localitatilor invecinate Municipiului Brad.

Pentru concretizarea acestor obiective, Consiliul Local al Municipiului Brad lanseaza o campanie de promovare a noului sistem de gospodarire a apelor.

Obiectivele acestei campanii sunt constientizarea de catre cetatenii municipiului Brad a impactului negativ al apelor uzate asupra mediului inconjurator si sanatatii populatiei, cresterea implicarii acestora in protejarea mediului, precum si incurajarea initiativelor privind folosirea namolurilor in agricultura, horticultura, legumicultura etc, dupa ce aceste namoluti vor fi agreate in acest sens de catre autoritatile competente.

Campania de promovare a demarat cu un studiu la nivelul populatiei menit sa stabileasca nivelul de informare si implicare pe care cetatenii il au vizavi de protectia mediului inconjurator si sistemul actual de gospodarire a apelor. Studiul a relevat ca 40,2% din cetatenii intervievati cunosc faptul ca apele uzate sunt partial epurate, 78% considera ca raul Cris Albnu este o apa curata iar 52% dintre cei intervievati stiu ca apele partial epurate sunt evacuate in Crisul Alb.

Proiectul va avea un website propriu care va contine toate informatiile despre campanie, fotografii si detalii despre evenimentele organizate in cadrul campaniei.

Data finalizarii proiectului este 30 noiembrie 2009, data la care, dincolo de implementarea noului sistem de gospodarire tratare a apelor uzate, vor fi monitorizate rezultatele campaniei publice.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top