Cum se poate feri un fermier de tepe?

fermier, intreprinzator, rau-platnici, banca, firma profesionista

Mic ghid de recunoastere a rau platinicilor

In ziua de astazi, aproape toti intreprinzatorii se confrunta cu o problema deosebit de spinoasa: lipsa banilor cash. Plati care alta data se efectau la termen (data prevazuta in contract, la 30 de zile etc.), au ajuns in aceasta perioada sa fie amanate cu mai mult de 90 de zile.

Astfel de probleme pot deveni de-a dreptul catatrofale in cazul micilor intreprinzatori, cum sunt fermierii, de exemplu, care, si asa, nu o duc prea grozav.

Prin urmare, ideal ar fi ca, inainte de a demara o colaborare cu cineva (firma ori PFA) sa poti sti cam cu cine ai de-a face. Daca vezi ca firma cutare este serioasa mergi mai departe si inchei afacerea. Iar daca observi ceva suspect, cum ca respectiva firma este rau platnic, mai bine zici pas si cauti un alt partener.

Desigur, se pune intrebarea: cum oare ar putea un fermier sa afle amanunte despre un potential partener de afaceri?

O sa incerc sa ofer cateva cai despre cum se pot afla detalii despre rau-platnici.

1. Angajarea unei firme profesioniste

Din pacate, aceasta varianta, desi profesionista, poate fi prea costisitoare pentru unii fermieri. Informatii despre astfel de firme se pot afla din mai multe surse: contabilul personal, institutii de stat (finantele publice, firme de contabilitate, audit, internet)

2. Site-ul Ministerului de Finante (www.mfinante.ro)

De aici se pot afla date financiare despre toate societatile comerciale din Romania.

3. La orice banca

Se poate solicita de la orice banca un astfel de serviciu, achitandu-se o taxa de 3 lei, pentru interogarea bazei de date a Centralei Incidentelor de Plata.

4. Site-ul Administratia Nationala a Finantelor Publice (www.anaf.ro)

Se poate solicita personal acest lucru deplasandu-va pana la sediul Finantelor publice din localitatea ori comuna dvs. Desigur, se pot consulta, in prealabil, si datele existente pe web-site ori se pot cere anumite informatii telefonic.

5. Buletinul Insolventei (www.buletinulinsolventei.ro)

De aici se pot afla detalii cu privire la societatile comerciale pentru care a fost demarata procedura intrarii in insolventa, conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top