Seminarii de cercetare pentru analiza situatiilor de violenta in scoli

seminarii, POSDRU, tineri, violenta, proiect, educatie, fonduri europene

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European si se deruleaza pe o perioada de 36 de luni de zile, contribuind in mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, incadrandu-se in domeniul major de interventie 1.1 Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitatate.

Ca obiectiv principal, proiectul isi propune dezvoltarea unor structuri si mecanisme de informare, formare, monitorizare si comunicare la nivel local, regional si national in domeniul prevenirii si combaterii fenomenelor de violenta in scoli.

Totodata, se urmareste si dezvoltarea competentelor resurselor umane implicate in domeniul educational si a cresterii capacitatii institutionale a diferitelor structuri de a gestiona astfel de situatii.

In cadrul campaniei de comunicare in proiect, Agentia OSC, in calitate de partener pentru componenta de comunicare, va organiza incepand cu luna februarie a acestui an, 84 de seminarii la nivel local. Acestea se vor derula pe o perioada de doi ani de zile consecutiv, in timpul perioadei de implementare a proiectului, cate un seminar in fiecare judet al tarii, in fiecare dintre cei doi ani.

Scopul seminariilor vizeaza crearea unui mediu interactiv de comunicare si dezbatere cu privire la aceasta problematica, in vederea gasirii solutiilor celor mai potrivite pentru preintampinarea si gestionarea situatiilor de violenta in scoli.

Seminariile fac parte din etapa de cercetare si analiza asupra comunicarii cu privire la cazurile de violenta in scoli. In cadrul seminariilor cu titlul „Violenta in scoli – cum comunicam pe aceasta tema?”, participantii vor discuta despre cazurile de violenta cu care s-au confruntat pana in prezent, problemele intampinate in acest sens si modalitatile de solutionare a acestor probleme.

La finalul primelor 42 de seminarii se va realiza un material de sinteza in urma discutiilor cu cele cca. 4 200 de persoane din grupul tinta participante la seminarii, material care va fi distribuit si discutat in cadrul celorlalte 42 de seminarii, in campania de informare si educare a actorilor din sistemul educational cu privire la exemplele de bune practici in ceea ce priveste gestionarea cazurilor de violenta in scoli.

Grupul tinta al acestor seminarii va fi constituit din reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean din judetul respectiv (inspector general, inspector general adjunct, inspector de imagine, inspector educativ), directori ai liceelor din fiecare judet, consilieri si psihologi scolari, directori ai Caselor Corpului Didactic si totodata directori ai Centrelor Judetene de Resurse si Asistenta Educationala, grup care indeplineste criteriile de eligibilitate ale proiectului.

„Cred ca solutiile de prevenire si gestionare a acestor probleme trebuie sa izvorasca din sistem si de aceea am considerat necesara si benefica cercetarea si analizarea situatiei la nivel local in fiecare dintre judete, pentru a vedea problemele specifice cu care se confrunta colegii nostri si a discuta toate aspectele implicate, cu scopul de a gasi impreuna caile optime de rezolvare a acestora”, spune Simona Tanase, Managerul proiectului „Tinerii impotriva violentei”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top