Bancile, acuzate de pierderea banilor UE

banci, fonduri europene, cofinantare, proiect, afaceri, consultanti

Pentru accesarea de astfel de fonduri, UE deconteaza o parte din investitia in dezvoltarea afacerii lor, in unele cazuri de pana la 70% din valoarea proiectului, insa restul de bani trebuie asigurati din banii solicitantului, care apeleaza la un credit. Ei trebuie sa aiba si banii necesari inceperii proiectului.

Insa consultantii spun ca o treime din firmele care au apelat la banci au avut probleme in a obtine finantare.

„In ultimul an, 5% din clientii nostri au renuntat la proiecte pentru ca nu au primit bani de la banca la timp pentru a depune proiectul pentru finantare europeana chiar daca era eligibil”, a declarat Roxana Mircea, director in cadrul firmei de consultanta Teia, prezenta in cadrul evenimentului „Ziua europeana pentru finantarea IMM-urilor”.

In replica, reprezentantii bancilor spun ca au tot interesul sa sprijine mediul de afaceri, doar dosarele incomplete fiind respinse.

„Firmele trebuie sa fie atente ca dosarul depus la banca sa fie complet, sa cuprinda o cerere de finantare, solicitantii trebuie sa aiba un plan de afaceri coherent”, spune Monica Arkosi, reprezentant al Departamentul de Clienti Corporatisti al BRD.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *