Proiectul „Triunghiul manastirilor” a fost actualizat de consilierii judeteni din Tulcea

Tulcea, Triunghiul Manastirilor, finantare, POR, fonduri, turism

Proiectul a fost intocmit in 2004 si a fost reactualizat in 2007, reevaluarea indicatorilor tehnico-economici fiind solicitata de altfel si de Agentia de Dezvoltare 2 Sud-Est din Braila, institutie prin intermediul careia se va acorda finantarea necesara.

„Aceasta documentatie este facuta cu multi ani in urma si am facut un efort sa o aducem la zi sub aspectele care ne-au fost si noua la indemana. De o luna de zile domnul director Nicu Mihai tese drumul Tulcea-Bucuresti la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si la Braila la Agentia de Dezvoltare, incercand sa-l aduca in standardele procedurilor europene astfel incat intr-o saptamana sau doua sa putem semna finantarea cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Este al doilea drum de care Tulcea va beneficia prin Programul Operational Regional, axa 2 si incercam sa trecem peste toate constrangerile. Probabil ca vor mai fi surprize pe parcurs dar acum se fac eforturi ca sa ajungem sa semnam acest acord, avand in vedere ca este o competitie pe bani europeni”, a declarat presedintele Consiliului, Victor Tarhon.

La randul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ion Boieru, a afirmat ca in proiectul tehnic care a fost de asemenea actualizat s-au introdus o serie de lucrari necesare si necuprinse in proiectul initial.

„De doi ani de cand echipa PDL a venit la CJ nu am gasit vreun proiect fara probleme. De exemplu, in cazul proiectului privind drumul Tulcea-Dunavatu, in proiect nu s-au prevazut trotuare pietonale in localitati si nici podete de acces la proprietatile private, iar acelasi lucru s-a intamplat si in cazul proiectului Triunghiul Manastirilor”, a declarat Ion Boieru.

In urma actualizarii, in proiectul tehnic al investitiei s-au introdus trotuare pietonale in intravilanul localitatilor in suprafata totala de 7.552,5 metri patrati si 3.010 podete tubulare de acces la proprietati, valoarea totala a investitiei fiind de 75.547.910 lei.

Obiectivul principal al proiectului „Valorificarea turistica a manastirilor tulcene prin imbunatatirea infrastructurii de acces si de mediu” este realizarea infrastructurii rutiere de acces la obiectivele cultural-turistice, la nivelul exigentelor de calitate europene si implicit, cresterea eficientei economice a zonei, pentru ridicarea potentialului turistic, circuitul turismului cultural si religios fiind constituit din manastirile Celic-Dere, Cocosu si Saon, precum si din basilica paleocrestina de la Niculitel, monument de arhitectura unic in Europa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top