Proiect de retehnologizare a CET Govora in valoare de 66 milioane euro

CET Govora, proiect, retehnologizare, finantare, mediu, cerinte

„Este de departe unul dintre cele mai importante proiecte care privesc economia judetului Valcea. CET Govora este obligata ca in cel mai scurt timp sa se puna in acord cu cerintele de mediu privind emisia oxizilor de sulf si de azot. Noi am venit in intampinarea conducerii societatii valcene mai ales ca este vorba de un agent economic vital atat pentru industria locala cat si pentru populatie”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Ion Calea.

Pentru a obtine finantarea de la Uniunea Europeana, CET Govora a parcurs mai multe etape. Potrivit lui Ion Balan, directorul acestui agent economic, a fost nevoie de transferul activelor CET Govora in domeniul public al judetului „pentru a nu fi nevoiti sa aiba cofinantarea de 50% si de a evita suspiciunile de ajutor de stat, in cazul in care CET Govora ar fi initiat de una singura solicitarea Uniunii Europene”.

Investitia se va derula pe parcursul a doi ani, 2010 -2012, iar prin finalizarea acestui proiect, judetul Valcea va indeplini in mare masura conditiile de conformare privind protectia mediului, in special a aerului, impuse Romaniei prin Tratatul de Aderare.

CET Govora activeaza pe platforma industriala Raureni, este producator de energie electrica pe baza de carbune, este principalul furnizor al ALRO Slatina. CET Govora produce si abur industrial pentru Oltchim si livreaza apa calda menjera si agent termic in sistem centralizat populatiei municipiului Ramnicu Valcea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *