Ghiseu unic la Prefectura Bihor pentru avize necesare primariilor in obtinerea fondurilor europene

Bihor, ghiseu unic, finantare, birocratie, fonduri europene, proiecte

Prefectul Gavrila Ghilea a declarat ca a organizat, la sediul Institutiei Prefectului, o intalnire a echipei de management a acestui proiect, unic in tara, la care au participat directorii institutiilor deconcentrate – Agentia de Protectie a Mediului, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara, Directia pentru Cultura, Administratia Nationala „Apele Romane” si Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Bihor.

Directorii au formulat observatii privind modul de organizare si functionare a ghiseului unic, a carui deschidere se preconizeaza a avea loc in luna octombrie a acestui an.

Principalele sugestii si idei au subliniat nevoia unui protocol de colaborare intre Institutia Prefectului si serviciile publice deconcentrate, formularea etapelor ce urmeaza a fi parcurse pana la finalizarea proiectului, elaborarea regulamentului in baza caruia va functiona Ghiseul unic ce va deservi primariile judetului, precum si criteriile de selectie a viitorului personal care va lucra in cadrul ghiseului.

Potrivit prefectului, realizarea acestui Ghiseu unic este un lucru foarte important, pentru ca de acesta va depinde scrierea, promovarea si lansarea cu succes a proiectelor prin care vor fi obtinute finantari din fonduri europene la nivelul judetului Bihor, vor scadea costurile necesare realizarii proiectelor si va diminua semnificativ birocratia.

„Personal, astept mult de la acest ghiseu unic si am incredere in capacitatea managerilor de proiect de a-l duce la bun sfarsit”, a declarat Gavrila Ghilea. Proiectul „Ghiseu unic in judetul Bihor pentru obtinerea avizelor favorabile necesare proiectelor europene” a fost lansat pe 11 februarie 2010, la sediul Prefecturii Bihor, in prezenta presei, a primarilor din judet si a reprezentantilor a cinci judete partenere.

Finantarea, in valoare de peste 255.000 lei se realizeaza, in proportie de 85% din Fondul Social European.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *