Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va deveni un pol de dezvoltare pentru turismul cultural

biblioteca, turism cultural, POR, finantare, fonduri europene

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” din Piata Poligon va beneficia de investitii cu fonduri europene. Proiectul de investitii de aici se ridica la 21.261.861,99 lei din care contributia Consiliului Judetean (CJ) este de 3.936.021,92 lei.

„Ne-am chinuit destul de mult pentru a pune mana pe acest proiect si vrem sa rezolvam problema bibliotecii. Legislatia este asa cum este si tot timpul trebuie sa adaugam cate ceva ce trebuie apoi votat”, a precizat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila.

CJ va asigura plata contributiei financiare pentru cheltuieli eligibile de 392.432,26 lei, cheltuieli neeligibile de 222.727,67 lei si TVA de 3.320861,99 lei. in plus, suma de 650.000 lei, cheltuieli neeligibile a fost suportata din Programul Multianual „Asistenta tehnica pentru sprijinirea Autoritatilor Administratiei Publice Locale in pregatirea proiectelor de investitii publice finantate pe POR 2007 – 2013.

Proiectul „Biblioteca Judeteana Panait Istrati – un Pol de dezvoltare a turismului cultural in judetul Braila” se va implementa in perioada 2010 – 2011 pe POR, axa 5 – „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. Initiativa pentru acest proiect ii apartine Directiei Strategii, Integrare Europeana, Relatii Internationale din cadrul CJ Braila.

Fondurile necesare contributiei locale pentru acest an au fost cuprinse in Lista proiectelor cu cofinantare de la bugetul local, urmand ca pentru anul viitor contributia locala sa fie prevazuta in bugetul CJ.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *