APIA: 17 mai 2010 este termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru solicitarea sprijinului pe suprafata!

APIA, cereri , plata, sprijin suprafata, fermieri

Potrivit monitorizarii APIA, pana joi, 13 mai 2010, au fost depuse 950.077 cereri, pentru o suprafata de aproximativ 6,2 milioane hectare.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, pana la data de 17 mai 2010, o singura cerere de plata. Pentru depunerea cererilor de plata incepand cu data de 18 mai se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.

Dupa data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

In ceea ce priveste Campania SAPS 2009, APIA a platit, pana in prezent, suma de 784 milioane euro, pentru 82% din suprafata solicitata de catre fermieri.

Schemele/masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata aferente anului 2009, Romania beneficiaza de un pachet financiar de 1.198.265.487 euro, din care aproximativ un miliard de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *