Clarificari referitoare la accesarea fondurilor neramburabile privind DMI 4.3!

DMI 4.3, POR, clarificari, investitii, fonduri nerambursabile, cereri

Aceste domenii sunt identificate si enumerate in ghidul solicitantului aplicabil, la nivel de clase CAEN (coduri de 4 cifre din Clasificarea activitatilor din economia nationala).

La momentul depunerii cererii de finantare, solicitantul trebuie sa aiba deja inscris in actul constitutiv domeniul de activitate eligibil in care doreste sa realizeze investitia pentru care solicita finantare, indiferent daca acesta reprezinta activitatea principala sau secundara a intreprinderii.

Acest domeniu va fi clar identificat in formularul cererii de finantare, la punctul 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia”.

Conform criteriilor de eligibilitate a cererilor de finantare, activitatile propuse in proiect (investitia) trebuie sa vizeze exclusiv domeniul de activitate eligibil al solicitantului (asa cum este identificat la punctul 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia” din formularul cererii de finantare).

In acest sens, subliniem faptul ca o cerere de finantare poate contine un singur proiect de investitii, respectiv activitati (e.g. achizitii echipamente, crearea spatii de productie/ prestare servicii) ce vizeaza un singur domeniu de activitate al solicitantului (identificat, la nivel de clasa CAEN, la punctul 2.2. din formularul cererii de finantare, conform instructiunilor din ghidul solicitantului).

Totusi, in situatia in care rezultatul investitiei/ proiectului (e.g. echipamentele achizitionate, spatiul de productie/ prestare servicii construit) va fi utilizat/exploatat in desfasurarea mai multor activitati economice ale microintreprinderii solicitante (identificate la nivel de clasa CAEN), atunci domeniul de activitate in care se realizeaza investitia va fi considerat acela in care rezultatul investitiei este utilizat intr-o proportie mai mare.

Acest domeniu de activitate va fi mentionat la pct. 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia” din Formularul cererii de finantare.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *