Peste 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile investite in fermele din Bihor

Bihor, fonduri nerambursabile, Masura 141, proiecte, finantare

In perioada 15 aprilie – 14 mai 2010, la sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor s-a desfasurat prima sesiune din acest an pentru depunerea dosarelor de finantare pentru Masura 141 – Sprijinirea fermelor de semisubzistenta.

„Daca in anul 2009 in judetul Bihor au fost depuse 50 de proiecte pe aceasta masura, putem afirma cu satisfactie ca in aceasta prima sesiune din anul 2010 cota din anul anterior a fost depasita de peste cinci ori, astfel ca pana vineri, termenul maxim pentru depunerea acestor proiecte, la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor au fost inregistrate 268 de cereri pentru finantarea fermelor de semisubzistenta”, a declarat Nicolae Hodisan, directorul coordonator al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor.

Bani nerambursabili in Bihor

Suma totala care va fi absobita din fondurile europene cu aceasta ocazie si care va intra in conturile fermierilor bihoreni va fi de 2.010.000 Euro.

„Aceasta suma este nerambursabila si are ca obiectiv dezvoltarea fermelor de semisubzistenta”, a precizat Hodisan.Potrivit sursei citate, in acest an s-a inregistrat o crestere a interesului fermierilor pentru absorbtia acestor sume nerambursabile din fondurile europene destinate Programului National de Dezvoltare Rurala. Pentru anul 2010 tarii noastre i-a fost alocata suma de 150 milioane de Euro, din care 75 milioane Euro s-au alocat pentru prima sesiune si 75 milioane Euro pentru cea de-a doua sesiune, care se va derula in perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2010.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *