Peste 3000 de beneficiari urmeza sa semneze contracte de finantare europeana nerambursabila cu APDRP

proiecte, fonduri europene nerambursabile, Masura 112, finantare

Valoarea publica a contractelor de finantare care sunt in curs de semnare este de peste 700 de milioane de euro.

Cei aproximativ 2.500 de beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile vor primi sprijin financiar prin intermediul masurilor de investitii pe care APDRP le implementeaza in acest moment.

Cele mai multe proiecte ce au fost selectate si urmeaza a se contracta vor fi pentru Masura 112, 1.619 de cereri de finantare cu valoarea publica de 35,56 milioane de euro.

Pana in acest moment, pentru Masurile de finantare implementate de catre APDRP, au fost contractate efectiv 10.841 proiecte, in valoare de 2,27 miliarde de euro.

APDRP are in acest moment 13.677 de proiecte selectate cu o valoare publica de peste trei miliarde de euro. Aceasta suma reprezinta o angajare a fondurilor de peste 45% din alocarea aferenta acestor masuri.

„Rezultatele consemnate in acest moment ne indreptatesc sa afirmam ca derularea PNDR este una foarte buna, lucru datorat si efortului urias al Agentiei. Nu este deloc usor sa verifici peste 27.000 de cereri de finantare depuse avand doar 501 oameni angajati in toata tara, care se ocupa strict de primirea si analiza proiectelor, unele dintre ele avand o complexitate deosebit de mare” a declarat Mihai Gavril Vadan, directorul general APDRP.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *