Fenechiu sustine ca PNL va sesiza Comisia Europeana despre implicarea politicului in acordarea fondurilor UE

Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu ca liberalii vor sesiza Comisia Europeana in legatura cu implicarea politicului in acordarea fondurilor europene in Romania, motivand ca ghidurile de finantare ale proiectelor sunt modificate dupa depunerea acestora.

Fenechiu a spus ca ghidurile de finantare ale proiectelor europene, stabilite de autoritatile centrale, sunt schimbate dupa depunerea proiectelor, acest lucru fiind, in opinia sa, „ilegal”.

„Am avut o sedinta a Ligii Alesilor Locali din judetul Iasi si mai multi primari liberali s-au plans de acest lucru. Nu este normal ca o localitate sa depuna proiectul, apoi ghidul de finantare sa fie schimbat din mers. Este ilegal acest lucru. Unele proiecte au fost descalificate, desi initial indeplineau toate conditiile pentru a fi finantate”, a spus liderul liberal.

Relu Fenechiu a anuntat ca PNL va sesiza Comisia Europeana, despre aceasta chestiune urmand sa se ocupe europarlamentarul liberal Ramona Manescu.

„In acest moment, adunam toate aceste materiale. Doamna deputat Ramona Manescu se va ocupa de aceasta chestiune. Fondurile europene nu sunt proprietatea nici a domnului Basescu, nici a domnului Boc, iar cel mai rau lucru este ca, in loc sa se chinuie sa atragem mai multe fonduri europene, dumnealor blocheaza proiecte europene doar pentru ca sunt ale altor partide, si nu ale lor”, a precizat Relu Fenechiu.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.