Cofinantarea proiectelor europene, una dintre solutiile anticriza propuse de AOR

cofinantare, solutii anticriza, proiecte, AOR, fonduri europene

„Nu am venit numai cu critici, am venit si cu solutii. O simpla solutie de iesire din criza este asigurarea cofinantarii proiectelor aprobate. Terminam proiectele si astfel se creeaza locuri de munca. Daca s-ar fi aprobat proiectele, atunci alocam oamenilor locuri de munca. Problema de cofinantare sa fie sprijinita de stat pentru ca nu toti primarii au sursele necesare. Sunt comunitati care dispun de bani”, a spus primarul Teodor Banciu, presedinte AOR.

Acesta a exemplificat cu proiectele europene privind crearea de noi parcuri, multe dintre ele, blocate, conform presedintelui AOR, la Ministerul Mediului. Prezenti la conferinta de presa, cei sapte vicepresedinti ai AOR, primari ai unor orase din tara, au tras un semnal de alarma, atragand atentia asupra situatiei de criza din comunitatile din Romania. Astfel, primaria Aninoasa este aproape de faliment, pentru ca administratie publica locala a acumulat „datorii nu din plata salariilor, ci din lucrari efectuate deja”.

Vicepresedintele AOR, primarul orasului tandarei, Vasile Sava, a declarat ca „multi primari din orase mici si comune nu au bani sa plateasca costul iluminatului public. Romania este in bezna”. Ca o concluzie a discutiilor purtate la Consiliul Director, doar 40 la suta din proiectele propuse de primarii, membrii ai AOR, au fost aprobate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *