Situatia proiectelor depuse in cadrul REGIO – 4 iunie 2010!

ADR Sud Muntenia, proiecte, situatie, POR, REGIO, finantare

Din cele 385 proiecte depuse si P.I.D.U.- l Municipiului Pitesti, 87 au fost respinse, 3 au fost retrase de aplicanti.

Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro).

Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana” (buget 38,80 mil. euro) a fost depus Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al Municipiului Pitesti – conform HG nr.998/2008 – urmand a se evalua admisibilitatea acestuia.

Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul „Centre urbane” (buget 58,20 mil. euro) au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, continand 35 de cereri de finantare.

Trei Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana au fost respinse (sapte cereri de finantare), trei cereri de finantare au fost respinse, pentru patru Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana (11 cereri de finantare) a fost solicitat Proiectul Tehnic, iar cinci Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana sunt in rezerva (14 cereri de finantare).

Valoarea totala a asistentei nerambursabile solicitate este de aproximativ 91,22 mil. euro.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 milioane euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte ramase, 13 proiecte sunt in rezerva, iar pentru 15 s-au semnat contractele de finantare.

Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.

Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are patru domenii majore de interventie:

– Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. euro.

Au fost depuse 12 proiecte, zece sunt in rezerva, un proiect se afla in etapa de analiza a proiectului tehnic iar un proiect a fost semnat, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 48,72 mil. euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 28.09.2009, ora 16:00.

– Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro.

Au fost depuse 25 proiecte, din care: un contract a fost semnat, un proiect a fost retras de aplicant, patru proiecte au fost respinse, cinci proiecte se afla in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii, 12 proiecte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, iar doua sunt in etapa precontractuala (analiza PT si vizita la fata locului), valoarea asistentei nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 11,64 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – 13,88 mil. euro. Un proiect depus si aflat in etapa evaluarii tehnice si financiare, asistenta financiara solicitata fiind de aprox. 10,15 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 34,46 mil. euro.

Pana in prezent au fost depuse 100 de proiecte, din care: 11 contracte de finantare sunt semnate, 1 proiect este in curs de contractare, 2 proiecte se afla in etapa de vizita la fata locului, 15 proiecte sunt in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic/cererii de finantare revizuite, 65 de proiecte sunt in etapa de evaluare tehnica si financiara/rezerve, 6 proiecte au fost respinse in cadrul evaluarii tehnice si financiare, asistenta nerambursabila solicitata pentru toate acestea fiind de aproximativ 106,17 milioane de euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 14.09.2009, ora 16:00.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro).

– Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – alocare regionala 38,27 mil. euro.

12 proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, 2 contracte de finantare au fost semnate, sapte proiecte au intrat in etapa de evaluare tehnica si financiara si doua se afla in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 41,97 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – buget 33,50 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

– Domeniul major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – alocare regionala 28,47 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei).

Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

In cadrul apelului de proiecte cu depunere continua deschis incepand cu data de 23.11.2009 au fost depuse 45 de cereri de finantare, avand o valoare a asistentei financiare nerambursabile solicitata de aproximativ 4,7 milioane euro. 12 proiecte au fost respinse, 27 proiecte sunt in etapa de evaluare tehnica si financiara, patru proiecte sunt in etapa precontractuala si 2 proiecte sunt in etapa preliminara de verificare a conformitatii si eligibilitatii.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro).

– Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – 32,83 mil. euro.

Au fost depuse 30 proiecte, din care unul a fost respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, doua au fost respinse, doua contracte de finantare au fost semnate, un proiect se afla in etapa de analiza a cererii de finantare revizuite, trei proiecte se afla in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, 11 proiecte se afla in prezent in etapa de evaluare tehnica si financiara si opt proiecte in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 99,02 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – 22,177 mil. euro.

S-au depus 32 de proiecte (13 pana la termenul limita de 19.12.2008 si 19 incepand cu 23.11.2009), din care sapte proiecte au fost respinse, opt sunt in curs de verificare a conformitatii si eligibilitatii, 11 se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, un proiect se afla in etapa precontractuala de analiza a PT-ului, unul a fost retras si patru contracte semnate. Proiectele, aflate in evaluare, au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 99,94 mil. euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 25 februarie 2010, ora 12:00.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top