Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat ar putea fi adoptat de Guvern in cursul lunii iunie

proiect de lege, parteneriat public-privat, proceduri, loc de munca

„Este o necesitate (parteneriatul public-privat – n.r.) a acestui minister, care este unul de investitii. Minister care, in aceasta perioada, ar trebui sa poata sa ofere sectorului de constructii sansa de a se revigora, sa poata sa creeze noi locuri de munca, legat de dezvoltarea sectorului de lucru. Pentru acest lucru ne trebuie parteneriatul public-privat.

Speram ca, in cel mai scurt timp, luna aceasta, sa putem avea aceasta lege”, a sustinut Elena Udrea, la deschiderea Conferintei de inchidere a procesului de consultare publica cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta.

Ea a precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) se numara printre sustinatorii ideii de reintroducere a parteneriatului public-privat.

„Exista o lege in Parlament si un grup de lucru la nivelul Guvernului din care facem parte si in care suntem dintre cei care vor sa impulsioneze adoptarea acestei legi. Intelegem si nevoia mediului privat de a avea un cadru legal specific”, a explicat ministrul Dezvoltarii.

Potrivit Elenei Udrea, MDRT a gasit o serie de formule pentru realizarea parteneriatului public-privat in cazul construirii locuintelor de tip ANL.

„Suntem in negocieri pentru a atrage finantare privata in construirea drumurilor si reabilitarea drumurilor judetene si de interes local, pe programul initiat anul trecut de ministrul Blaga si aprobat, saptamana trecuta, de Guvern. Un program prin care am decis reabilitare a zece mii de km de drumuri judetene si de interes local”, a mai spus Udrea.

Ministrul Dezvoltarii a vorbit si despre necesitatea simplificarii legislatiei, mentionand ca ministerul pe care-l reprezinta s-a lovit de o legislatie stufoasa.

„Suntem dintre cei care doresc sa faca totul mult mai simplu. Un minister care se loveste de legislatia extrem de stufoasa si de reglementarile care se suprapun de cele mai multe ori si care permit sau justifica ineficienta aparatului. Asa ca am luat o multime de masuri de simplificare a procedurilor, a regulilor la nivelul ministerului si desigur, si la nivelul lucrarilor publice pe care ministerul nostru le coordoneaza”, a spus Udrea.

Ea a mai declarat ca la nivelul Guvernului exista, in acord cu Comisia Europeana, o comisie interministeriala care lucreaza la simplificarea procedurilor in general si la simplificarea legislatiei care se refera si la mediul privat si la sectorul public.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *