Investitiile private, afectate de absorbtia redusa a fondurilor europene

investitii private, fonduri europene, proiecte, finantare, industrie

„Trebuie sa se intervina rapid cu masuri importante, in ceea ce priveste gestiunea fondurilor UE. De fapt, problema nu o reprezinta doar gradul scazut de absorbtie a fondurilor, ci si consecintele pe care acesta le produce, in sensul ca toate societatile care prezinta proiecte nu fac investitii pana cand nu stiu daca proiectul lor va beneficia sau nu de fonduri”, a declarat Luca Serena.

Seful Euroholding a mai spus ca un impuls pentru piata constructiilor, cu o data de revenire incerta, poate veni din cresterea absorbtiei fondurilor europene si a unor masuri in sectorul lucrarilor de interes public.

Euroholding, controlat de grupul italian Industrie Maurizio Peruzzo, este alcatuit din firmele Euroconstruct (constructii), Europrefabricate (producator de elemente prefabricate din beton), Europroducts (producator de beton si incuietori), Eurologistica (realizeaza excavari, demolari, fundatii speciale), Eurodesign (proiectare si project management), Monlandys (dezvoltator imobiliar) si IMP Romania si Netex, cu activitati in sectorul textil. La acestea se adauga Euroholding, care gestioneaza activitatile si strategiile firmelor din grup.

Anul trecut, afacerile consolidate ale grupului au scazut cu 50%, la 65 de milioane de euro, din cauza crizei, care a afectat sectorul constructiilor si cel imobiliar, principalele domenii de activitate ale Euroholding.

Pentru acest an, grupul estimeaza o crestere a afacerilor cu 15%, la aproape 75 milioane de euro, si o majorare a profitului EBITDA de la 4,4 milioane de euro la 5,5 milioane de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *