APIA efectueaza controlul administrativ pentru toate cele 45.400 de cereri depuse de crescatorii de ovine/caprine

APIA, ovine/caprine, cereri, control, verificari, crescatori

Astfel, in cadrul controlului administrativ, APIA verifica daca informatiile din cererile depuse de crescatorii de ovine/caprine sunt in concordanta cu inregistrarile din Registrul National al Exploatatiilor (RNE) al ANSVSA.

Totodata, in cadrul controlului la fata locului, se verifica existenta efectivului pentru care se solicita prima, precum si corespondenta dintre efectivul animalelor inscris in cerere si cel real din exploatatie (numere de identificare), in vederea stabilirii efectivului eligibil pentru prima (dupa validare in RNE).

Este important de mentionat ca, incepand cu anul 2010, daca in urma verificarilor se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor eligibile, se aplica reduceri sau excluderi de la plata.

In cazul unor circumstante naturale, cum ar fi decesul animalelor, solicitantii trebuie sa informeze, in scris, Centrele Judetene APIA, in termen de 10 zile lucratoare de la constatarea oricarei reduceri a numarului de animale.

Reamintim crescatorilor de animale ca efectivul pentru care au solicitat prima trebuie sa fie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Totodata, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, varsta acestora fiind de un an pana la data de 31 martie 2010.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *