Sistem modern de management al documentelor implementat la Prefectura Gorj

Prefectura Gorj, management, documente, proiect, afaceri europene

Potrivit consilierului pentru afaceri europene din Prefectura Gorj, Lorena Valceanu, proiectul are o durata de implementare de 14 luni, iar scopul este reducerea timpilor de livrare a serviciilor publice catre cetatenii din judetul Gorj prin implementarea unui sistem de management electronic al documentelor.

„Grupurile tinta vizate direct de proiect sunt Institutia Prefectului, personalul Prefecturii, institutiile administratiei publice centrale si locale, dar si serviciile publice deconcentrate cu care se afla in raporturi de colaborare. Am solicitat o cerere de finantare pentru acest sistem, deoarece ne confruntam cu o serie de probleme, printre care timpul scurt alocat solutionarii unui document, timp lung de raspuns catre solicitanti, insuficienta resurselor materiale si de timp necesare derularii activitatilor curente si nemultumiri din partea cetatenilor care trebuie sa se deplaseze la sediul institutiei”, a precizat Lorena Valceanu.

Ea a sustinut ca printre rezultatele asteptate de la proiect se numara eliminarea consumului de hartie prin scanarea documentelor si introducerea lor direct in sistem, reducerea timpului consumat de angajati pentru cautarea si regasirea documentelor, regasirea rapida a informatiilor dorite, reducerea costurilor pentru furnizarea serviciilor, eliminarea posibilitatii pierderii, ratacirii, falsificarii sau distrugerii documentelor.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 579.100 lei, dintre care 85% reprezinta finantare nerambursabila din Fondul Social European, iar 15% este contributia nationala.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *