Aproape 100 de milioane de euro disponibili pentru panificatie, dulciuri si procesarea produselor lemnoase si nelemnoase

PNDR Masura 123

Fondurile totale disponibile, in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor, sunt de 99 milioane euro, din care 79,2 milioane euro sunt alocati pentru investitiile care vizeaza sectorul agricol si 19,8 milioane euro pentru investitiile care se incadreaza in sectorul forestier.

Investitiile finantabile in sectorul agricol prin Schema de Ajutor de Stat N578/2009, vizeaza sectorul panificatie (paine, produse de patiserie, biscuiti, paste fainoase, etc), dulciuri (de exemplu ciocolata sau inghetata) sau alte preparate alimentare (lapte praf, alimente pentru diferite tipuri de regim sau fabricarea de supe sau ciorbe).

De asemenea, in ceea ce priveste procesarea din sectorul forestier, vor primi sprijin financiar proiectele care au ca scop valorificarea produselor lemnoase (exploatarea forestiera) sau a produselor nelemnoase (ciuperci, fructe de padure, etc).

Ca o categorie de investitie speciala, aceasta Schema de Ajutor de Stat ofera finantare si pentru producerea de biocombustibili – biodiesel si bioetanol – pentru transporturi.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/2009 este de 3 milioane de Euro, iar procentul de cofinantare publica nu va depasi 50% din valoarea eligibila a investitiei.

Documente utile:
Fisa programului

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *