Cereri de zece ori mai mari la programul Start

bani, finantare, programul START

Tinerii ieseni se inghesuie sa depuna proiecte in cadrul Programului Start.

Desi sesiunea pentru anul acesta a fost deschisa luni, pana ieri au fost inregistrate aproximativ 60 de proiecte.
Astfel, suma solicitata de catre tinerii cu spirit afacerist este deja de zece ori mai mare decat suma disponibila, de aproximativ 5,7 milioane lei.

Programul prezinta un mare interes, intrucat acesta stimuleaza invatarea prin programul de pregatire, pus la dispozitie de catre Universitatea Harvard, de care vor beneficia cei ale caror proiecte vor fi acceptate.

De asemenea, Start 2010 permite accesul la credit al tinerilor fara bani si care nu sunt administratorii unei societati comerciale, stimuland seriozitatea acestora si o administrare a timpului mai stricta, prin modalitatea de inscriere in cadrul programului.

Tinerii ieseni care doresc achizitionarea unui spatiu sau a unor utilaje cu care urmeaza sa isi desfasoare activitatea au astfel o posibilitate mai mare de a pune mai repede pe picioare o afacere.
Programul Start este unul larg si permisiv, fiind unul dintre putinele care nu cuprinde aproape toate domeniile de activitate.

Afaceri garantate
Mai mult decat atat, tinerii care isi inscriu proiectele in cadrul Start 2010 obtin o garantare de 80 la suta a creditului contractat, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM).

Anul acesta, Romaniei i-a fost alocat un fond total pentru Programul Start de putin peste un milion euro, suma prea mica in comparatie cu interesul aratat de catre cei tentati sa isi deschida o afacere.

„Ar trebui alocati mai multi bani in urmatoarele sesiuni. In judetul Iasi s-au inscris aproximativ 60 tineri, adica un numar mai mare decat media nationala. Acest program poate constitui o buna masura de combatere a ratei somajului, intrucat societatile mai mici creeaza locuri de munca mai sigure. Anul trecut, numarul cererilor de inscriere a fost la fel de mare, semn ca tinerii vor sa puna pe picioare propriile lor afaceri”, a precizat Emil Popa, directorul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi.

Cu toate ca suma solicitata o depaseste deja pe cea disponibila, iesenii care au idei de afaceri nu trebuie sa se descurajeze, intrucat proiectele lor vor fi finantate in functie de punctajul obtinut si evaluarea acestora de catre o comisie specializata.

Proiectele pot fi inscrise pe pagina de Internet www.aippimm.ro pana vineri, 9 iulie, la ora 17.00.

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *