Municipiul Campulung Muscel semneaza primul contract de finantare Regio pentru infrastructura educationala

Campulung Muscel, Colegiul

Proiectul pentru care s-a semnat contractul de finantare – „Consolidare, reabilitare Colegiul pedagogic Carol I” – a obtinut asistenta financiara nerambursabila din Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 12.496.657,26 lei, din care:
• valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 8.855.515,92 lei;
• valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 1.308.796,55 lei;
• cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 201.353,32 lei.

Proiectul semnat in data de 4 august 2010 vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale a Colegiului „Carol I” prin reabilitarea si modernizarea cladirii si dezvoltarea infrastructurii IT.

Colegiul National Pedagogic „Carol I” din Campulung Muscel este continuatorul scolii Normale infiintate in anul 1867, la Bucuresti, sub patronajul regelui Carol I. Cladirea in care functioneaza a fost construita in perioada 1892 – 1895, tot sub patronajul regelui Carol I, care a donat din caseta proprie 12.000 de galbeni la care se adauga contributia autoritatilor locale si a Ministerului Instructiunii Publice.

Colegiul „Carol I” este o scoala romaneasca etalon, fiind prima institutie de invatamant din Romania care a beneficiat de energie electrica si de primul cinematograf. De-a lungul anilor, de pe bancile acestei scoli au iesti promotii de absolventi bine pregatiti care au contribuit ulterior la educarea tinerelor generatii, ca invatatori si profesori de renume.

Durata de implementare a proiectului de consolidare si reabilitare a Colegiului „Carol I” este de 39 de luni.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *