Guvernul va promova, incepand cu septembrie, inca o serie de acte normative pentru sustinerea mediului economic

acte normative, mediu economic, IMM, fonduri europene, buget

In acest sens, premierul a mentionat eliminarea impozitului minim, sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma pentru a dezvolta afaceri, capitalizarea Fondului de Garantare, astfel incat IMM-urile sa aiba un acces mai usor la credite, precum si diminuarea pragurilor pana la care firmele pot primi ajutoare de stat, in cazul in care creeaza noi locuri de munca si realizeaza investitii, pentru ca mai multe IMM-uri sa aiba acces la aceasta forma de sprijin.

De asemenea, seful Executivului a precizat ca vor fi alocate resursele necesare pentru achitarea, in continuare, a datoriilor pe care statul le are la diversi agenti economici.

In ceea ce priveste componenta sociala, primul-ministru a precizat ca adoptarea legii pensiilor, in luna septembrie, este un obiectiv major al Guvernului intrucat acesta reprezinta un prim pas pentru diminuarea deficitului bugetului de pensii.

In ceea ce priveste restructurarea statului si a aparatului bugetar, primul-ministru a apreciat ca acesta „este in linie dreapta”. In acest sens, premierul a mentionat ca potrivit actelor normative adoptate de Guvern si publicate in Monitorul Oficial, au fost disponibilizate 73.956 de posturi ocupate.

„Este un proces extrem de dureros, dar extrem de necesar tarii pentru a putea elimina dezechilibrele bugetare care s-au conturat in ultimii 20 de ani si accentuate in perioada 2007-2008, atat in domeniul pensiilor, cat si in domeniul salarizarii persoanelor platite din fonduri publice. Guvernul nu are nicio retinere sa adopte toate aceste legi, care implica costuri politice evidente, dar cu beneficii pe termen mediu si lung si pentru politicieni, dar mai ales pentru tara”, a declarat seful Executivului.

In ceea ce priveste infrastructura, premierul a afirmat ca fiecare minister isi va reevalua si va comunica public primele zece prioritati de investitii. „Pana saptamana viitoare, fiecare minister, in urma discutiilor pe care le-a avut cu primul-ministru, in urma acestui proces de rectificare bugetara, isi va prioritiza investitiile, astfel incat sa acordam mai multa atentie acelora care se pot finaliza in perioada urmatoare si sa se diminueze impactul acelora care aveau in spate ani in sir de lucrari neefectuate”, a afirmat primul-ministru.

Combaterea evaziunii fiscale si absorbtia fondurilor europene sunt alte doua prioritati ale Guvernului.

„Motoarele sunt puse in miscare in ritm alert pentru ca aceste acte normative sa fie finalizate in luna septembrie”, a conchis seful Executivului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.