MCSI a inceput implementarea proiectului „Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in SEN”

MCSI, platforma, e-guvernare, SEN, FEDR, proiect, investitii straine

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, valoarea totala fiind de 20.588.409 lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 16.604.672,27 lei (fara TVA).

Proiectul se implementeaza in Bucuresti pe o durata de 23 luni si are ca obiectiv general cresterea calitatii serviciilor oferite de administratia publica centrala catre cetateni, mediul de afaceri si institutiile publice.

In urma derularii procedurii de achizitie publica pentru atriburea contractului de achizitie publica „Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in sistemul elecronic national (SEN)”, Centrul National „Romania digitala” si consortiul format din S.C. TeamNet International SA, S.C. Software Development & Consulting S.R.L. si S.C. CP CONSULTANT SERVICES S.R.L. au semnat contractul pentru furnizarea tuturor produselor si prestarea tuturor serviciilor privind managementul de proiect, informarea si publicitatea, dezvoltarea, implementarea, livrarea, instalarea si integrarea sistemului „Platforma pentru Integrarea Serviciilor de e-guvernare in SEN” ca sistem la cheie. Valoarea contractului de furnizare incheiat este de 16.383.542 lei (fara TVA).

Componenta Punctul de Contact Unic (PCU), parte integranta a proiectului mai sus amintit, va permite libera circulatie a prestatorilor de servicii din toate statele membre, facilitand astfel accesul la informatii si servicii online, fara restrictii de spatiu sau timp.

In baza Hotararii Guvernului nr.1439/18.11.2009, Centrul National „Romania Digitala” indeplineste atributiile de autoritate responsabila pentru realizarea, operationalizarea si administrarea Punctului de Contact Unic (PCU) electronic, atributii preluate de la fosta Agentie pentru Serviciile Societatii Informationale, agentie care a obtinut co-finantarea acestui proiect din Fondul European de Dezvoltare Regionala in anul 2009.

Detalii suplimentare puteti obtine de la:
Nume persoana contact: Bianca Stan
Functie: Expert Gradul 1A
Telefon: 021 305 28 38 Fax: 021 303 29 37, e-mail: [email protected]

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.