Primele proiecte de cercetare in cadrul parteneriatului dintre IFA-Romania si CEA-Franta

proiecte, cercetare, cooperare, IFA-Romania, CEA-Franta, energie nucleara

Coordonatorii proiectelor din partea Romaniei sunt 3 institute nationale de cercetare-dezvoltare in fizica de pe Platforma Magurele (nucleara – 1, materiale – 2, laseri si plasma – 2), Sucursala pentru Cercetari Nucleare de la Pitesti (1) si 3 universitati din tara (Gh. Asachi din Iasi, de Vest din Timisoara si din Craiova).

Proiectele acopera o tematica larga in urmatoarele domenii de cooperare: energie nucleara (3), noi tehnologii pentru energie (2) si tehnologii informationale si pentru sanatate (4). Proiectele se vor derula in urmatorii 3 ani si vor beneficia de o finantare mixta in valoare totala de 2.174.640 Euro asigurata in mod egal de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si respectiv CEA.

Acordul General de Cooperare pentru Cercetare Stiintifica dintre IFA si CEA, incheiat la data de 2 decembrie 2009, face parte din Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic Romano-Francez de cooperare tehnico-stiintifica stabilita in anul 2008.

Acordul isi propune promovarea cooperarii intre institutii de cercetare din Romania si unitati din cadrul CEA in domenii de interes comun precum energie, materiale, mediu, sanatate, tehnologii informationale.

Apelul comun lansat pe data de 3 mai 2010 ramane deschis pentru proiecte privind actiuni suport in vederea accesarii de fonduri europene pentru cercetare.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de pe pagina web IFA la http://www.ifa-mg.ro.

Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top