Craiova: Incubator de afaceri pentru bussinesul oltenesc

Craiova, business, incubator de afaceri, investitii, locuri de munca

Oltenii vor beneficia, la Craiova, de un Incubator de Afaceri si un Parc Industrial reabilitate prin intermediul unui proiect finantat prin fonduri Phare. Constructorul are fixat termenul de 5 septembrie pentru predarea lucrarilor. Potrivit lui Marin Nicoli, administratorul Parcului Industrial, cel putin trei mari producatori de componente auto pentru Ford asteapta sa deschida fabrici in Banie.

„S-au aratat interesati producatorul german de structuri de caroserie si sasiu – Kirchhoff Automotive, Rochling Automotive Italia, producator de componente din plastic pentru automobile si o firma din Belgia care produce echipamente hidraulice, Afmech NV”, a spus Nicoli.

Alaturi de companiile straine sunt asteptate sa investeasca la Craiova si firme autohtone. „Incubatorul va avea 18 celule, dar se va extinde la 27 cu cele auxiliare. Aici, firmele cunoscute, dar si cele aflate la inceput de drum se vor putea dezvolta cu costuri minime”, a adaugat Nicoli.

In plus, tinerii care vor dori sa demareze o afacere in domenii IT sau auto vor putea sa faca acest lucru dupa ce vor urma cursurile desfasurate in incinta Incubatorului. Programul de instruire in management va demara la 1 octombrie si se va derula timp de un an, fiind destinat tinerilor sub 30 de ani.

Valoarea contractului este de 5.820.576.44 euro. „Scopul proiectului este reabilitarea infrastructurii de afaceri in Dolj, in conditiile in care procesul de restructurare nu s-a incheiat inca in Oltenia. Estimam infiintarea a cel putin 3.000 locuri de munca de catre companiile care vor investi la Craiova”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

In scurt timp, Parcul industrial se va extinde cu alte 8,5 hectare de teren, CJ Dolj asteaptand o hotarare de guvern in acest sens. Incubatorul de afaceri vizeaza incurajarea spiritului antreprenorial pentru patru grupuri tinta: IMM-urile in faza incipienta (companii noi), IMM-uri desprinse din compania-mama, IMM-uri deja existente, dar care cauta avantajele unui loc special pentru a se dezvolta (companii independente) si IMM-uri care se vor localiza in cadrul incubatorului, ca rezultat al aparitiei primelor trei grupuri, prestand serviciile pe care societatea administrator le va externaliza.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top