Salopete pe bani europeni pentru elevii din santier

salopete

Banii veniti din Fondul Social European au permis elevilor intrarea in santier in conditiile in care agentii economici nu primesc tinerii in practica fara echipament de protectie.

In perioada in care marea majoritate a firmelor tulcene si-au restrans activitatea, santierul naval tulcean, STX RO Offshore, reprezinta printre putinele solutii de angajare pe care le au tinerii ce termina studii in domeniu. Una dintre conditii este sa capete o oarecare experienta luand contact cu activitatea din santier in perioada de practica.

Proiectul in desfasurare la Colegiul Henri Coanda se adreseaza tocmai elevilor din domeniul tehnic (technician electromecanic, electronist, automatizari) si are printre principalele avantaje faptul ca ofera resursele financiare necesare pentru ca acestia sa poata activa in santier echipati corespunzator.

Echipament de lucru

Prin proiectul in valoare de 906.000 lei (din care s-a cheltuit aproximativ 200.000 de lei) a fost posibila achizitionarea de carti, calculatoare pentru dotarea a trei cabinete de specialitate dar si echipament de lucru.

„Am reusit sa le luam echipament, lucru benefic atat pentru copii cat si pentru comunitate. Daca nu ar fi fost aceasta posibilitate, fiecare ar fi trebuit sa-si achizitioneze echipamente, ceea ce nu-i la indemana oricarei familii. Echipamentul era conditia pentru a fi acceptati de catre agentii economici”, spune Doina Stroe, directorul Colegiului.

Conducerea unitatii de invatamant crede ca dupa cei doi ani de proiect cei 116 elevi vor fi pregatiti sa activeze in societatile de profil din oras.

„Toti spera sa-si ia examenele de bac si sa-si continue studiile in domeniu. Dar sunt convinsa ca multi se vor angaja pe piata muncii, multi mi-au spus ca si-au gasit ceva, in special in domeniul electric, pentru ca firmele respective au inceput sa lucreze”, mai spune directorul Stroe.

Deschidere din partea agentilor economici

Activitatile desasurate in primul an de implementare au vizat lucrul efectiv in santier prin recuperarea unor componente de la lucrari mai vechi, prin reconditionarea unor transformatoare, contacte, bobine sau rezistoare. Desfasurarea stagiilor de pregatire practica a fost posibila prin colaborarea cu trei agenti economici din oras respectiv STX RO Offshore, STX RO Electro si Modern Ambient.

„Nu este atat de usor sa implementezi un proiect cu finantare europeana, dar am avut o echipa valoroasa care a facut posibil acest lucru. Recomand tuturor directorilor sa acceseze aceste fonduri europene pentru ca vin apoi satisfactiile”, a declarat directorul Doina Stroe.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top