Instruire in domeniul tehnologiei informatice la standarde europene pentru 12.000 de functionari publici

instruire

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 13.471.332,00 lei, din care 11.450.632,20 lei valoare eligibila nerambursabila FSE, 2.020.699,80 lei cofinantare eligibila a Agentiei plus TVA.

Proiectul se adreseaza unui grup tinta format din 12.000 de functionari publici din cadrul administratiei publice centrale si locale, din toate categoriile de varsta, la nivel national si are ca scop dezvoltarea abilitatilor de operare PC recunoscute prin Permisul European de Conducere a Computerului – ECDL (European Computer Driving Licence).

Persoanele instruite vor avea cunostinte suplimentare si o productivitate crescuta la locul de munca, vor putea interactiona si comunica mai usor, vor avea capacitatea de a se documenta suplimentar cu ajutorul Internetului si vor putea raspunde mai bine sarcinilor pe care le au si astfel vor contribui la imbunatatirea eficacitatii organizationale.

Acestia vor avea capacitatea de a se adapta mult mai usor sarcinilor zilnice si de a aborda cu mai mare incredere alte specializari necesare, putand sa-si puna in valoare cunostintele si experienta dobandita.

Instruirea, cursul ECDL Complet, dureaza in medie 80 de ore, desfasurate in sedinte de 2 – 4 ore/zi fara a fi perturbata activitatea institutiei publice din care provin functionarii publici iar grupele sunt formate din 10 – 15 cursanti.

Cursurile sunt structurate pe cele 7 module ale programei ECDL Complet, astfel: Modulul 1 – Conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei (IT), Modulul 2 – Utilizarea calculatorului si organizarea fisierelor, Modul 3 – Procesare de text, Modulul 4 – Calculul tabelar, Modulul 5 -Baze de date, Modulul 6 – Prezentarile si Modul 7 – Informatie si Comunicare.

In perioada 29.11.2010 – 11.02.2011 s-a desfasurat activitatea de instruire prin formarea primei serii de cursanti pentru 1859 de functionari publici din cadrul administratiei publice centrale si locale iar gradul de certificare este de 99% din care pentru ECDL Complet a fost de 97,02% iar ECDL Start de 1,98%.

In cadrul seriei a doua de instruire care se desfasoara in perioada 14.02 – 15.04.2011 participa aproximativ 2330 de functionari publici de la nivel central si local iar pentru perioada 18.04.2011 – 24.06.2011 este programata activitatea de instruire si certificare pentru seria a III – a pentru 2.500 de participanti.

Andras Szakal, presedintele ANFP transmite conducerii autoritatilor si institutiilor publice implicate in acest proiect rugamintea sa permita si sa faciliteze participarea functionarilor publici la instruire, avand in vedere legislatia privind Statutul functionarilor publici care face referire la drepturile si obligatiile functionarilor publici de a avea acces la programele de formare precum si Strategia Guvernului privind informatizarea administratiei publice subliniaza faptul ca familiarizarea functionarilor publici cu tehnologia informatiei la birou creeaza necesitatea unei instruiri corespunzatoare a acestora.

Agentia Nationala Functionarilor Publici considera o prioritate informatizarea administratiei publice romanesti si implicit, pregatirea functionarilor publici la nivel european Astfel, „prin dezvoltarea si implementarea proiectului se va permite familiarizarea functionarilor publici cu posibilitatile si avantajele oferite de utilizarea calculatorului si aplicatiilor acestuia pentru eficientizarea activitatii institutiilor publice precum si atestarea la standarde europene a aptitudinilor dobandite de acestia”, a declarat Andras Szakal, Presedinte – Secretar de Stat al ANFP.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top