Proiecte europene de modernizare a statiunii Mamaia

statiunea Mamaia

Reprezentantii administratiei locale vor sa construiasca in statiunea Mamaia trei pasarele pietonale, o promenada turistica si sa imbunatateasca drumul de acces intre statiune si orasul Navodari, iar in Constanta vor sa restaureze si reamenajeze zona istorica Piata Ovidiu, precum si promenada si spatiile verzi din zona Cazino – Portul Tomis.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca ‘de-abia acum’ municipalitatea a reusit sa obtina toate avizele necesare pentru proiectele respective, fiind ‘o tevatura groaznica in Romania cu aceste avize’.

‘Vrem sa realizam trei pasarele pietonale, in zonele de circulatie maxima unde se blocheaza traficul, ele avand un dublu scop. Sa fluidizeze traficul si, pentru ca sunt niste pasarele care joaca putin si spre opere de arta, sa devina simbolul statiunii. Din pacate, nu avem simboluri suficiente in statiunea Mamaia’, a declarat edilul Constantei.

Potrivit acestuia, proiectul ‘Promenada turistica Mamaia‘ vizeaza reabilitarea zonei de promenada cuprinsa intre Satul de Vacanta si capatul opus al statiunii Mamaia.

‘Noi am mai facut acest lucru cu niste pavele, acum vreo 7-8 ani, dar ele nu mai sunt la nivelul la care ar trebui sa fie intr-o statiune normala. Nici nu puteam sa ma apuc sa pun pe jos pavaj din granit din banii constantenilor, fiindca ar fi zis ca am innebunit si atunci am gasit aceasta solutie cu bani europeni’, a spus Mazare.

Referitor la reabilitarea zonei peninsulare a Constantei, primarul orasului a afirmat ca se inlocuieste pavimentul, se reabiliteaza spatiile verzi, caile de acces, sistemul de iluminat, fara a se face modificari majore, mentionand ca municipalitatea nu are ce sa faca cu privire la cladirile de patrimoniu din respectiva zona care sunt degradate.

‘Unele sunt proprietati, in altele sunt chiriasi pe care o sa incercam sa-i mutam, facand noul cartier din module. (…) Sunt si proprietari pe care nu-i putem nici da afara, nici amenda ca nu-si repara casele. Ce sa fac eu daca sunt doi batrani pensionari si nu-si repara casa, care, pentru a fi reparata, trebuie reparatii la structura si altele, de zeci de mii de euro sau chiar mai mult. (…) Alte case sunt revendicate si nu sunt castigate, altele sunt castigate. Povestea cu casele si cu reabilitarea, oricat ne-am dori-o toti, ea se poate face doar in contextul in care merg turismul si economia. In rest, cu bani de la municipalitate … uitati povestea asta. Nu este legal sa bagi bani in case private, indiferent de unde sunt ele. (…) Sau sa ia primaria de la un privat o casa, sa o repare si detine primaria o casa, ca sa faca ce cu ea?’, a spus Radu Mazare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top