Traian Basescu: „E nevoie de locuri de munca si avem bani gratuiti de la UE si din buget”

Traian Basescu

Traian Basescu: „Bine v-am gasit! E foarte putin scris ce am de discutat, dar se poate discuta ore in sir. Vreau sa va consult pe cateva probleme care tin si de evolutia Romaniei, si de utilizarea fondurilor europene, si de functionarea justitiei si mi-am notat cateva subiecte pe care as vrea sa le discutam impreuna, sau macar sa-mi stiti punctul de vedere, urmand ca dumneavoastra sa decideti (…)

Un alt subiect pe care as vrea sa-l discutam este legat de utilizarea banilor europeni, implicit de realizarea obiectivelor de investitii pe semestrul I. V-as aduce aminte ca avem o intelegere cu FMI si UE ca banii de investitii sa fie alocati in trimestrul I si II, in asa fel incat, daca este nevoie, sa putem gasi alte surse de finantare pentru continuarea investitiilor. M-ar interesa in ce stadiu se afla obligatia asumata in acordul cu Fondul legata de privatizarea managementului regiilor, pentru ca, daca isi face cineva iluzii ca poate ramane o simpla declaratie politica, se insala (…)

In ceea ce priveste fondurile europene, vreau sa va spun un singur lucru: urmaresc evolutia banilor alocati pentru investitii. Domnilor ministri, vreau sa ne intelegem foarte bine: este masura capacitatii dumneavoastra. Anul acesta nu puteti spune ca n-am putut face investitie ca mi-a pus banii in trimestrul IV, cand tocmai venea zapada. Ati avut banii din ianuarie. Modul cum se realizeaza investitiile cred eu ca ar trebui sa fie principalul reper de a considera ca poti face parte dintr-un guvern, pentru ca banii pe care nu-i cheltuiti, eventual, sunt bani care n-au creat locuri de munca si discutam de o perioada de criza economica. Am iesit noi din recesiune, dar e criza economica. E nevoie de locuri de munca si avem bani gratuiti de la UE si din buget.

Am discutat cu Finantele inainte sa vin la dumneavoastra: nici un ministru nu va avea vreun blocaj in utilizarea sumei alocate. Nu discutam de ministrii noi. Sunteti deja un cabinet rodat, n-aveti nici o justificare sa spuneti: n-am putut sa cheltuiesc banii. Nici una. Doar daca n-ati stat cu ochii, cu atentia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dumneavoastra, care trebuiau sa aprobe proiectele si sa dea drumul la bani. Daca ati avut aceasta lipsa de inspiratie, va trebui, dupa 30 iunie, cand se trage linia si vedem cum am realizat investitiile pe semestrul I, sa va ganditi daca mai puteti face parte din cabinet. Eu sper sa nu fim in situatia asta, desi executia nu-i buna in momentul de fata. Discutam foarte deschis.”

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *