Codrin Nicolau: „Fondurile structurale se vor termina si va trebui sa iasa la suprafata managementul de proiecte”

Codrin Nicolau, interviu

Codrin-Dan Nicolau face parte din prima generatie a managerilor de proiect in IT pe care i-a avut tara noastra. Experienta acumulata in implementarea sistemelor informatice este completata doar de studiile doctorale in domeniul managementului riscului si masterale in domeniile managementului de proiect si al managementului administrarii afacerilor. Codrin este si cel care a initiat ramura din Romania a International Institute of Business Analysis pentru ca, spune el, activitatea unui manager de proiect se leaga cel mai bine cu analiza de business.

Managementul-Proiectelor.ro: Ce parere aveti despre corelarea managementului de proiecte cu alte discipline, fonduri europene sau constructii?

Codrin-Dan Nicolau: Consider ca analiza de business este in continuare una dintre disciplinele care ar ajuta foarte mult un manager de proiect sa-si poata desfasura proiectul in conditii bune si cu esecuri minime. Un analist de business pregatit ar putea intelege foarte bine ce inseamna cerintele unui proiect si le poate organiza astfel incat sa fie testate, in sensul de a se oferi ceea ce s-a cerut. Iar acest lucru se poate face nu doar atat din punct de vedere functional dar si al celui de business. Ceea ce executam noi in cadrul unui proiect este ceva functional in vederea realizarii obiectivelor de business.

Trecand catre subiectul legat de finantare, desigur ca este foarte important a se sti si partea aceasta de catre managerii de proiect. Este bine ca acei oameni care sunt implicati in crearea documentatiei sa fie pregatiti. Insa, parerea mea proprie este ca ei nu trebuie sa fie neaparat manageri de proiect, ci mai degraba oameni care scriu foarte bine cerintele. Un analist de business s-ar ocupa foarte bine de continut, iar impreuna cu managerul de proiect ar putea realizea partea de context, ramanad ca managerul sa dea ulterior ritm proiectului (…)

Citeste continuarea acestui interviu aici pentru a afla ce spune Codrin-Dan Nicolau despre partile frustrante ale profesiei de manager de proiect si nu numai.

Sursa: Revista Romana de Managementul Proiectelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *