AM POAT: Valoarea proiectelor contractate e de 34% din alocarea 2007-2013

asistenta tehnica, contracte

Utilizarea asistentei tehnice in general reprezinta una dintre principalele solutii pentru rezolvarea dificultatilor intampinate in implementarea proiectelor finantate din instrumente structurale si accelerarea absorbtiei acestor fonduri in Romania.

Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) are o alocare totala de 212,8 milioane euro, dintre care aproximativ 170 milioane euro constituie contributie de la bugetul comunitar. In ce priveste implementarea acestui program, la 31 noiembrie a.c. valoarea proiectelor contractate reprezenta 34% din alocarea 2007-2013, iar valoarea platilor catre beneficiari 10,7%.

Pana in prezent, au fost solicitate de la CE 11,6 milioane de euro, adica aproape 6,85% din alocarea aferenta. Reprezentantii Comisiei Europene au subliniat progresele facute in identificarea nevoilor de sprijin in gestionarea si implementarea instrumentelor structurale, recomandand ca in perioada urmatoare sa se concentreze eforturile si resursele programului pentru implementarea efectiva a nevoilor. „Programul Operational Asistenta Tehnica trebuie sa constituie un instrument viu, cat mai flexibil, care sa sprijine implementarea celorlalte programe operationale”, a mai mentionat reprezentanta CE.

Sursa: www.poat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top