A fost aprobat bugetul programului Romania-Republica Serbia pentru perioada 2012 – 2013

program, Romania-Serbia

Bugetul pentru perioada 2012-2013 este de 20.130.667 Euro, din care 17.111.066 Euro contributia Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IAP) si 3.019.601 Euro cofinantarea nationala publica a statelor partenere.

In acest moment, bugetul Programului pentru perioada 2007-2011 este de 42.359.631 Euro, din care 36.005.685 Euro (85%) reprezinta contributia comunitara prin IPA si 6.353.946 Euro (15%) reprezinta cofinantarea nationala.

Programul se adreseaza ariei de cooperare din zona de frontiera romano-sarba, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti din Romania si districtelor Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Južno-Banatski, Brani?evski si Borski din Republica Serbia.

Programul finanteaza proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta, actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui program pot fi autoritati publice, organizatii non-guvernamentale, asociatii si organizatii reprezentative, universitati, institute de cercetare, organizatii educationale/de instruire.

Sumele corespunzatoare cofinantarii, in procent de 15%, vor fi acordate dupa cum urmeaza: un procent de 13% pentru beneficiarii romani va fi acordat de la bugetul de stat al Romaniei si un procent de 2% va fi asigurat din contributia proprie a beneficiarilor romani. Beneficiarii sarbi vor asigura din contributie proprie un procent de 15% din cheltuielile eligibile aferente acestora.

Partenerii romani sau sarbi, care au calitatea de coordonatori de proiect, pot primi plati in avans din fondurile externe nerambursabile in procent de maxim 15% din valoarea contractului de finantare.

Sursa: Ministerul Dezoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top