Primul contract de finantare pe POR pentru reabilitarea a sapte strazi in Targu Mures

contract, finantare

Seful Serviciului strategii si programe economice din cadrul Primariei Targu Mures, Dana Ijac, a declarat ca primul contract pe POR al municipalitatii a fost semnat pe 15 mai 2009 si a avut o valoare totala de 62,3 milioane de lei, din care 49 milioane de lei asistenta financiara nerambursabila.

‘Durata acestui proiect a fost de 36 de luni si a avut ca obiectiv general imbunatatirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Targu Mures. (…) Obiectivele specifice – modernizarea si semnalizarea rutiera a sapte strazi: Baneasa, Budiului, Livezeni, Mureseni, Voinicenilor, Podeni si Libertatii. in total lungimea acestor strazi a fost de 13 kilometri. Lucrarile au constat in modernizarea imbracamintii asfaltice, modernizare rigole, semnalizare rutiera, piste de biciclete, marcaje. in prezent toate lucrarile sunt finalizate’, a aratat Dana Ijac.

Potrivit acesteia, proiectul de modernizare a strazilor din oras va fi completat cu una din componentele Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, unde sunt cuprinse alte 53 de strazi, care vor fi reabilitate din fonduri europene, la care se adauga si alte lucrari din bugetul local sau dintr-un credit furnizor.

Dana Ijac a mai spus ca Primaria Targu Mures mai are alte 18 astfel de proiecte in valoare totala de aproximativ 80 milioane de euro, iar prin POR sunt semnate alte patru contracte, cum ar fi cel de modernizare a Cetatenii Medievale, si trei contracte prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana in valoare de 14,85 milioane euro fonduri nerambursabile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *