Un nou proiect in cadrul programului INTERREG IV C implementat de ADR Centru

program, INTERREG IV C

Proiectul GRISI PLUS abordeaza procesul de dezvoltare regionala dintr-o perspectiva noua, utilizand informatiile de tip geografic, procesate cu ajutorul unor sisteme si aplicatii informatice specifice, pentru imbunatatirea nivelului de atractivitate economica a zonelor rurale din Europa.

Factorii de decizie de la nivel local si regional pot folosi acest tip de informatii in sprijinul elaborarii unor planuri si strategii de atragere de noi locuitori si initiative economice in zonele rurale cu risc de depopulare. De asemenea, instrumentele geomantice pot fi folosite pentru promovarea produselor locale si pentru imbunatatirea atractivitatii turistice a zonelor rurale.

Pe durata celor 3 ani de desfasurare a proiectului, cei 14 parteneri proveniti din 11 state membre ale Uniunii Europene, parteneri printre care se numara si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, vor avea la dispozitie un buget de peste 1,7 milioane euro, pentru a identifica si impartasi cele mai bune practici din acest domeniu. ADR Centru dispune de o alocare totala de circa 85.000 euro, din care 2% reprezinta co-finantarea proprie, pentru organizare si participare la schimburi de experienta dedicate cresterii atractivitatii economice a zonelor rurale.

Proiectul GRISI PLUS va debuta in mod public in data de 9 februarie 2012, in cadrul unei Conferinte internationale de lansare a proiectului, ce va avea loc la Toulouse in Franta.

Evenimentul va fi organizat de Camera de Comert si Industrie din Gers – Franta, partenerul lider al proiectului GRISI PLUS, si va mai include o serie de intalniri de lucru si vizite de studiu, ce vor fi desfasurate in zilele premergatoare Conferintei de lansare.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *