Peste 21 milioane euro fonduri nerambursabile pentru microintreprinderile din Regiunea Centru

ADR Centru

Banii sunt destinati investitiilor in renovarea si reabilitarea cladirilor in care functioneaza intreprinderile, precum si in achizitia de echipamente performante si mobilier.

Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional si vor genera, pe langa modernizarea a 197 microintreprinderi, si crearea a 830 de noi locuri de munca.

Bugetul alocat acestui domeniu pe perioada 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, este de 24,39 milioane euro. Un procent de 90% din acest buget este deja implicat in proiectele contractate, urmand ca in scurt timp si celalalte microintreprinderi, care au trecut toate etapele de evaluare, sa semneze contractele si sa fie atins indicatorul de contractare 100%.

Fondurile nerambursabile sunt investite in lucrari de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness baze sportive, service-uri auto, hale de productie, depozite, dar si alte tipuri de activitati desfasurate de microintreprinderile din Regiunea Centru. Din totalul fondurilor contractate de catre microintreprinderi, deja au fost decontate cheltuieli in valoare de 6,55 milioane euro, iar proiectele finalizate au generat 230 noi locuri de munca pentru cetatenii regiunii.

Pe parcursul celor doua sesiuni de depunere de proiecte lansate pe domeniul 4.3 la nivel regional, in anii 2008 si 2009, au fost depuse un numar de 668 proiecte, ce au solicitat spre finantare nerambursabila suma de 75,62 milioane euro.

Din cele 197 de proiecte contractate pana in prezent pe acest domeniu, un numar de 68 de microintreprinderi si-au finalizat proiectele, iar o parte din microintreprinderi au revenit si depus spre finantare noi proiecte in cea de-a doua sesiune de depunere, incadrandu-se in cei 200.000 de euro suma maxima ce se poate solicita spre finantare nerambursabila pe parcursul a trei ani.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *