1.060 de note conceptuale depuse in cadrul programului RO-UA-MD

program, RO-UA-MD

In perioada urmatoare, un comitet de evaluare alcatuit din reprezentanti ai celor trei state va evalua documentatia depusa si va selecta, in functie de punctajele obtinute, proiectele pentru care vor fi solicitate aplicatiile complete.

Lista notelor conceptuale selectate se va limita la proiectele al caror buget insumat se incadreaza in dublul valorii bugetului disponibil pentru acest apel (aproximativ 52,3 milioane de euro).

In etapa urmatoare, comitetul de evaluare va evalua proiectele pentru care au fost solicitate aplicatiile complete, iar procesul de selectie va continua cu verificarea documentelor care demonstreaza eligibilitatea aplicantului si partenerilor.

Intregul proces este urmarit de Autoritatea Comuna de Management (care asigura corectitudinea acestuia, precum si respectarea procedurilor si a principiilor care guverneaza programul) si supervizat de Comitetul Comun de Monitorizare (care aproba lista proiectelor selectate).

Dupa parcurgerea acestor pasi, lista de proiecte selectate pentru finantare si lista de rezerva vor fi verificate de Comisia Europeana, apoi vor fi semnate contractele de grant.

Autoritatea de management estimeaza finalizarea procesului de evaluare a primei etape undeva in luna august 2012.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *