Cel de-al optulea Centru Regional de Resurse la Cluj-Napoca

centru, Cluj

„Conceptul de responsabilitate sociala este intalnit in companiile multinationale, insa nu si in companiile romanesti, de aceea mi-am dorit sa ma implic mai mult in viata comunitatii si in proiecte de responsabilitate sociala”, a spus Presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR) Cluj, Aurel Roman.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta si consolida capacitatea partenerilor sociali si a organizatiilor societatii civile pentru a promova si sprijni investitiile in resursele umane si responsabiliatea sociala a intreprinderilor, folosind metodologia de success „Investors in People” si instrumentele CSR definite la nivel european.

Printre nenumaratele activitati cuprinse in structura proiectului – elaborarea unei strategii de dezvoltare organizationala, instruirea a 160 de persoane in metodologii CSR, elaborarea si tiparirea codului de conduita CSR, organizarea a 8 seminarii regionale de formare a promotorilor CSR SA8000 si Investors in People si a Conferintei Nationale CSR – poate, cea mai importanta este infiintarea unei retele nationale de Centre de Regionale de Resurse CSR.

CRR Cluj-Napoca are rolul de a sustine continuu cresterea calitatii in resursele umane, prin implementarea conceptelor CSR in regiunea de Nord-Vest si in Romania. Centrul regional de resurse se constituie ca incubator de proiecte, initiative antreprenoriale si activitati de consultare si certificare ce va oferi informatii si resurse relevante pentru intelegerea corecta si completa a ideii de responsabilitate sociala a companiilor.

Utilizand expertiza acumulata in cadrul proiectului, cat si experienta si eforturile specialistilor cooptati prin reteaua de filiale UGIR, precum si transferul de know-how european corporatist (asigurat de Investors in People UK), beneficiarii serviciilor centrului vor putea accesa materiale informative, participa la evenimente de diseminare a modului in care se poate implementa adopta standardul SA 8000 si metodologia Investors in People in organizatiile pe care le reprezinta.

„Dorim sa incheiem un parteneriat cu comunitatea, sa implicam organizatiile romanesti in procesul de responsabilitate sociala. Totodata, incercam sa punem umarul la recunoasterea companiilor care au demonstrat implicare activa in viata comunitatii locale”, a spus Directorul Executiv al UGIR Cluj, Dumitru Grozav.

CRR Cluj va indruma potentialii beneficiari catre specialisti certificati pentru pregatirea, testarea si recunoasterea organizatiilor ce doresc sa implementeze conceptele CSR si vor putea sprijini, in orice etapa, procesul de adaptare organizationala necesar pentru alinierea la standardul SA 8000 si metodologia Investors in People.

Centrul Regional de Resurse CSR Cluj-Napoca va actiona in calitate de catalizator al retelei nationale CSR ce se va dezvolta prin proiectul „Investitori in Oameni”, din care vor face parte organizatii ce vor adopta Carta CSR pentru Romania si vor dezvolta coduri de conduita conforme conceptului CSR promovat prin proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *