Borbely: Prin Fondul de Mediu vor fi finantate 254 de proiecte pentru alimentarea cu apa

proiecte, apa

Ministrul a precizat ca judetul Bistrita-Nasaud deruleaza proiecte de mediu de 170 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, si a felicitat autoritatile locale pentru contractele semnate, mentionand „Proiectul privind managementul integrat al deseurilor„, care trebuie finalizat.

László Borbély a atras atentia ca este foarte important sa fie depuse proiecte pentru accesarea fondurilor europene sau pentru obtinerea finantarilor din Fondul pentru Mediu.

„Sunt programe care vin in sprijinul cetateanului si al comunitatilor locale si nu este normal ca autoritatile, dupa ce au cheltuit bani importanti sa faca studii si proiecte, acestea sa stea in sertar. Incepand din 1990 pana in prezent, in Romania au fost alocate fonduri de circa 9,3 miliarde de euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si mai este nevoie de inca 9,5 miliarde de euro, cea mai mare parte de la UE”, a spus Borbély.

El a mentionat ca prin Fondul de Mediu vor fi finantate 254 de proiecte pentru alimentarea cu apa, in valoare totala de 1,4 miliarde de lei. „Acest program este in plus fata de banii care vin de la UE. Au fost depuse 900 de proiecte, dar nu avem bani decat pentru 254”, a adaugat László Borbély.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *