AM POSDRU a procesat peste 1000 de cereri de rambursare in perioada februarie-martie

POSDRU, cereri

– posibilele diferente in timp aparute intre termenele de procesare ale cererilor de rambursare pe anumite proiecte se datoreaza unor factori obiectivi, printre care putem enumera: volumul diferit de documente depuse la fiecare cerere de rambursare in functie de clasa de risc asociata proiectului, tipologia cheltuielilor din esantionul de documente trimis precum si elementele identificate in verificarea cererilor de rambursare. De asemenea trebuie sa tinem cont si de gradul de incarcare a fiecarui Organism Intermediar. Daca luam in considerare doar acesti trei factori devine evident faptul ca doua cereri de rambursare depuse in aceeasi zi nu pot fi finalizate in acelasi termen.
– termenele de procesare pentru validarea si plata cererilor de rambursare depuse, au fost reduse semnificativ in ultimele doua luni, tinta AM POSDRU fiind incadrarea in termenul de 45 de zile calendaristice prevazut prin contractul de finantare;
– in perioada februarie-martie 2012 AM POSDRU a operat plati in valoare totala de 483.881.098 lei (112 mil euro) si a procesat un numar de peste 1000 de cereri de rambursare.

Dorim sa ii asiguram pe toti beneficiarii nostri ca AM POSDRU aplica in intreaga sa activitate, inclusiv in ceea ce priveste cererile de rambursare, principiul tratamentului egal, facand eforturi continue pentru sporirea transparentei si eficientizarea procedurilor de procesare a acestor cereri.

In cadrul acestui proces de eficientizare a fost adoptata masura sanctionarii, conform legislatiei in vigoare, a personalului responsabil in cazul aparitiei unor intarzieri nejustificate intre depunerea dosarului si efectuarea platilor.

Sursa: Fseromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *