A fost lansat Programul de Vecinatate Romania Republica Moldova 2004

In data de 5 aprilie, la Biroul regional pentru Cooperare Transfrontatiera de la Iasi, a avut loc lansarea licitatiei de proiecte organizata de Ministerul Integrarii Europene din Romanie si Ministerul Economiei si Comertului din Moldova.

Peste 6 milioane de euro sunt disponibili pentru diverse proiecte in cadrul acestei scheme de finantare. Principalele prioritati ale programului sunt legate de dezvoltarea economica sociala in zona de granita dintre Romania si Moldova. Pentru a fi eligibili, aplicantii trebuie sa fie autoritati locale sau ONG-uri din zona de granita si sa aiba parteneri in tara vecina.

Ion Apostu, directorul Biroului regional de cooperare transfrontaliera a declarat „Politica de vecinatate a Uniunii Europene va implica in urmatorii ani finantarea cooperarii regionale cu statele vecine, precum Ucraina, Moldova, si Serbia. Sunt mandru ca prima linie de finantare a fost lansata aici la Iasi datorita eforturilor echipei noastre.”

In urmatoarea saptamana vor avea loc sesiuni informative in Botosani (12 aprilie), Vaslui (13 aprilie), Galati (14 aprilie) si Chisinau.

Ghidul solicitantului este disponibil pe www.mie.ro iar fisa programului este disponibila aici. Data limita de depunere a proiectelor este 30 iunie 2006.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top