Ajutoare de stat de 196,6 mil. lei pentru firmele din zone defavorizate, in perioada 2003-2005

Valoarea ajutoarelor de stat de care au beneficiat firmele din zonele defavorizate in perioada 2003-2005 a fost de peste 196,6 milioane de lei.

Valoarea ajutorului de stat sub forma scutirii impozitului pe profit, de care au beneficiat agentii economici in perioada 2003-2005, se ridica la 189,6 milioane de lei, iar cel sub forma fondurilor nerambursabile a insumat 4,586 milioane de lei.

Ajutoarele pentru crearea de locuri de munca insumeaza 2,4 milioane de lei si impreuna cu ajutoarele pentru investitii, au avut ca efect crearea unui numar de circa 45.000 locuri de munca.

Activitatile desfasurate de agentii economici in zonele defavorizate sunt in principal din sectorul industriei prelucratoare, confectii textile, fabricarea produselor de patiserie, constructii metalice, lucrari de constructii si instalatii, comert.

In perioada martie-iunie 2006 Consiliul Concurentiei a verificat 1.497 companii, dintre care vor putea beneficia in continuare de ajutor de stat un numar de 1.377.

Restul firmelor fie nu indeplineau conditiile legale de a beneficia de ajutor de stat, fie nu mai desfasurau activitati in zonele defavorizate, fie nu aveau ca obiect de activitate care sa beneficieze de ajutor de stat.

Valoarea totala a investitiilor realizate pana la 15 septembrie 2004 in zonele defavorizate a fost de peste doua miliarde de lei, sub forma de achizitii de terenuri, constructii de cladiri, hale industriale, echipamente si utilaje, precum si achizitii de masini necesare desfasurarii activitatii in zona.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top