Am indeplinit obiectivul programului in proportie de 200%

Obiective indeplinite in proportie de 200%, a declarat Maria Rauch, expert in Parteneriate pentru ocuparea fortei de munca, in cadrul proiectului PHARE de asistenta tehnica pentru constructie institutionala.

Declaratia Mariei Rauch a fost facuta la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu ocazia semnarii Pactului regional pentru regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, eveniment ce a reunit reprezentanti ai tuturor factorilor implicati in rezolvarea problemelor legate de gestionarea resurselor umane.

Pactul sta la baza crearii de parteneriate la nivel regional si local intre autoritatile publice, asociatiile patronale si sindicate, organizatii neguvernamentale si alti actori sociali si economici, conditie obligatorie in vederea atragerii si absorbirii fondurilor structurale europene ce vor fi alocate Romaniei dupa 1 ianuarie 2007.

La eveniment au participat Valer Bindea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, initiator al demersului la nivel national, si Viorel Paul, vicepresedinte al CCIB, organizatie care a contribuit la aducerea la masa negocierilor a tuturor entitatilor interesate, sustinand logistic dialogul dintre acestea pana la semnarea Pactului la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov. Au fost, de asemenea, prezenti si experti straini din Portugalia, Irlanda, Grecia, Spania si Germania, state cu succese notabile in rezolvarea problemei ocupationale si in cheltuirea fondurilor europene, a caror expertiza a facilitat derularea proiectului de asistenta tehnica pentru constructie institutionala.

„Constituirea unui Pact Regional si elaborarea unui Plan Regional de Actiune privind Ocuparea Fortei de Munca care sa faca posibila anticiparea si gestionarea schimbarilor socio-economice, promovarea si cresterea nivelurilor cantitative si calitative de ocupare prin stimularea invatarii pe parcursul intregii vieti sunt obiective de real interes pentru comunitatea de afaceri, ca si dezvoltarea organizationala a companiilor si atragerea grupurilor dezavantajate pe piata muncii”, a spus Viorel Paul.

Valer Bindea a anuntat si primele rezultate ale acestui parteneriat: elaborarea unui program operational sectorial pentru gestionarea resurselor umane, prezentat Comisiei Europene. „Succesul acestuia depinde insa de munca tuturor celor care, in intreaga tara, vor avea idei de proiecte, vor depune cereri de finantare, pe care le vor implementa si vor monitoriza rezultatele”.

Rod al conlucrarii este si prima generatie de planuri regionale ce vor fi aplicate de unitatile de implementare infiintate de MMSSF la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare.

Pentru buna functionare a pactului, MMSF a asigurat crearea unui mecanism consultativ, care sa analizeze problemele la nivel local si sa lanseze propuneri la nivel national si a secretariatului tehnic.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top