Subventii pentru irigatii in 2007

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va acorda o subventie in valoare de 390 lei/hectar pentru acoperirea cheltuielilor necesare activitatii de irigatii in sezonul anului 2007. Este vorba de un plafon maxim la hectar, unitar la nivel national, al subventiilor de la bugetul de stat. Actul care reglementeaza noul plafon este Ordinul Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 667 din 06.10.2006.

Comparativ cu anul 2006, pentru sezonul de irigatii 2007, cuantumul estimat al acestui plafon este mai mare cu 30%. Contributiile pentru 2007 pe care trebuie sa le plateasca organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii au ramas aceleasi ca pentru anul 2006, respectiv 20% din tariful anual de intretinere si 10% din tariful de livrare a apei de irigatii.

Masurile aprobate au in vedere faptul ca o crestere rapida a costurilor intr-o perioada de timp relativ scurta (un an), nesustinuta de o majorare corespunzatoare a cuantumului plafonului maxim la hectar, conduce la cresterea exagerata a ponderii participarii directe a beneficiarilor la acoperirea costului irigatiei.
Acest lucru poate influenta negativ dezvoltarea si consolidarea activitatii de irigatii, chiar si acolo unde se intalnesc conditii favorabile din punct de vedere al costurilor.

Subventiile pentru sezonul de irigatii al anului 2007 se acorda numai organizatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii care au achitat contributia proprie la tarifele anuale pana la data de 31 ianuarie 2007.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top