3 milioane de euro pentru ONG-urile de tineret, in 2007

„Comisia Europeana doreste ca, prin acest nou program, tinerii participanti sa fie mai constienti de rolul lor in societate, precum si de responsabilitatile ce le revin in calitate de cetateni europeni” sustine Ramona Manescu, vicepresedinte al ANT.

Programul european Tineret in Actiune se va desfasura in urmatorii 7 ani (2007-2014) si va beneficia de un buget total de 885.000.000 euro, care vor fi distribuiti tuturor statelor membre. Romania va primi, in 2007, in jur de 3 milioane de euro, suma calculata pe baza unor indicatori statistici. Prima deosebire a noului program, fata de Youth, este ca se adreseaza unui public tinta largit, reprezentat de tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 30 de ani. De asemenea, „prin noua sa configuratie, promoveaza participarea activa a tinerilor la viata democratica, incercand sa depaseasca sintagma de „agentie de turism pentru tineri”.

Comisia Europeana doreste ca prin acest nou program, tinerii participanti sa fie mai constienti de rolul lor in societate, precum si de responsabilitatile ce le revin in calitate de cetateni europeni”, spune Ramona Manescu, vicepresedinte al ANT.

Numai in 2007, vor fi finantate 120 de proiecte de schimburi intre asociatiile de tineret ale statelor UE. Schimburile de tineret se adreseaza doar celor cu varsta intre 13-25 de ani. Separat, pentru anul 2007, exista finantare pentru 200 de voluntari, pe o perioada de pana la 12 luni, carora li se va plati transportul si asigurarile de care au nevoie. Cheltuielile pentru subzistenta, vor fi platite din fondurile statului in care se desfasoara actiunea de voluntariat.

Se incurajeaza si initiativele care ii invata pe tineri sa participe activ la viata democratica, precum si cele de constientizare a tinerilor ca sunt cetateni europeni. Acestia vor fi stimulati sa reflecteze asupra problematicii europene incluzand cetatenia Europeana, constructia si viitorul UE.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top