Bani mai multi de la UE pentru producatorii romani de legume si fructe

Producatorii romani de legume si fructe constituiti in grupuri autorizate care depun proiecte pentru obtinerea unor finantari din fonduri ale Uniunii Europene, ar putea primi, din 2008, sume care sa acopere 60% din costurile proiectului.

Cresterea cofinantarii pentru asociatii cu 10%, spre deosebire de 50% pentru producatorul individual, se va aplica si pentru grupurile care fac reduceri scolilor la furnizarea produselor perisabile.

CE avertizeaza ca 30% din tinerii din UE nu consuma niciun fel de fructe ori legume, necesarul de 400 de gr. de vegetale pe zi fiind consumat doar de greci si italieni. Totodata, subventiile pentru producatorii romani vor fi acordate in functie de suprafata cultivata, si nu ca pana acum pentru nivelul productiei obtinute.

Cei care vor beneficia de subventii vor fi insa obligati sa aloce 20% din acestea pentru proiecte de protectie a mediului, iar subventiile de export vor fi eliminate.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *