Fonduri europene pentru intreprinzatorii cinstiti

Campania „Vreau Paine Curata” sprijina producatorii din industria de morarit si panificatie in atragerea de fonduri nerambursabile PHARE vizand dezvoltarea capitalului uman.

Prin intermediul finantarilor europene producatorii vor avea posibilitatea de a instrui personalul propriu si cel al partenerilor de pe lantul distributie si comercializare, asupra importantei respectarii reglementarilor privind siguranta alimentara si a drepturilor consumatorilor.

„Programul de Constientizare a Painii Curate” are drept obiectiv cresterea competitivitatii sectorului de morarit si panificatie, prin dezvoltarea calificarii si pregatirii capitalului uman din lantul productie – distributie – comercializare intr-un sistem coerent si unitar, conform cu standardele de siguranta alimentara, fiscalitate, protectia muncii si a respectului fata de consumatori.

Prin „Programul de Constientizare a Painii Curate” atat intreprinzatorii, cat si consumatorii vor beneficia de avantajele unei piete competitive, in plina dezvoltare, capabila sa faca fata mediului de afaceri european. Produsele autohtone, cu specific national, ce respecta conditiile de igiena, calitate si siguranta alimentara reprezinta singura alternativa viabila pentru producatorii si consumatorii romani.

Pentru indeplinirea obiectivelor asumate, Campania „Vreau Paine Curata” desfasoara parteneriate cu organizatii neguvernamentale si guvernamentale, cu unitati de invatamant, precum si cu patronatele de profil din industria alimentara.

Campania „Vreau Paine Curata” se desfasoara la nivelul intregii tari in perioada septembrie 2006 – iulie 2008 si este sprijinita de catre patronatele din industria de morarit si panificatie si de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Campania are ca scop educarea consumatorilor cu privire la calitatea produselor de morarit si panificatie, reducerea riscurilor la care sunt expusi consumatorii, respectarea standardelor de calitate, igiena si siguranta alimentara, schimbarea mentalitatii si a comportamentului partilor implicate in procesul de fabricatie, comercializare si consum, dar si combaterea coruptiei, evaziunii fiscale si altor activitati ilegale.

Sursa: Banii Nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top